• Handgemaakt, duurzaam.
  • Superzacht voor je huid én onze planeet.
  • Boven €45,- gratis verzending binnen Nederland
  • Boven €75,- gratis verzending naar Duitsland en België
Home » Blog » Mijn liefde voor kaarsen!

Mijn liefde voor kaarsen!

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 11:25

Over kaarsen knuffelen en een paar tips om lang te genieten van je kaars met een houten lont.

Altijd al heb ik een fascinatie gehad voor kaarsen. Zo'n dansende vlam die met een warme gloed de kamer verlicht. Ik ben er écht dol op, gezelligheid ten top!

Ik kan me nog herinneren dat ik als grietje van een jaar of 5, misschien 6, een brandende kaars van iets te dichtbij wilde bekijken, ondanks herhaalde waarschuwingen van mijn moeder.

De kaars stond op onze salontafel, gefascineerd leunde ik op mijn ellebogen op de tafel. Het was kerst, ik had mijn mooiste jurk aan en zat dromerig in de vlam te staren. Het was alleen niet zo'n goed idee om zó dichtbij te komen....

 

Resultaat: precies tussen m'n ogen een verschroeid plekje en kleine brandblaar. Gelukkig was dat alles, want dat had veel erger kunnen aflopen. Tegenwoordig ben ik wel iets voorzichtiger, maar zo'n vlammetje blijft me aantrekken.

 

Het is dan ook absoluut niet gek dat ik ook het (geur)kaarsen maken heb opgepakt. Mijn eerste versies waren complete mislukkelingen: te kleine lonten waardoor de was niet compleet smolt, te weinig geur afgifte, daarna juist weer walmende lonten omdat de deze te groot was. Drama! Het kaarsen maken heb ik toen maar even gelaten voor wat het was.

 

 Onlangs begon het weer te kriebelen, meer vanuit een "ik kan het niet uitstaan dat dat niet lukte" idee. Poging 2 was een feit! Nieuwe was gekocht, en daar gingen we weer. En dit keer lukte het wel. Gelukkig maar, want als ik eenmaal iets in mijn kop heb... (aldus mijn moeder) haha

 

Sojawas of koolzaadwas?

 

Tegenwoordig word er steeds minder gebruik gemaakt van sojawas. Ook ik ben inmiddels overgestapt op Europese koolzaadwas. Het heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als sojawas, maar dichter bij huis te verkrijgen. Dus minder belasting voor ons klimaat! Soja was word veelal in Amerika geproduceerd, en dat is nu niet bepaald naast de deur. De keuze voor Europese koolzaadwas was dus ook snel gemaakt.

 

De collectie zal langzaam uitgebreid worden met meer geuren, deze worden eerst uitvoerig getest voordat ze in de shop komen. Ook vrijstaande kaarsen in mooie vormen wil ik gaan proberen te maken, en uiteraard ook de dip dye dinerkaarsen.

 

Suggesties voor nieuwe geuren zijn altijd welkom! Heb je een briljant idee, laat een reactie achter.

 

Candle Care

 

Je hebt een fantastische geurkaars gekocht, mét een houten lont! Mooi hè?

 

Maar hoe zorg je er nu voor dat je zolang mogelijk kan genieten van die heerlijke geur?

 

Met de juiste candle care zorg jij goed voor je kaars en brandt hij perfect!

 

- Om te voorkomen dat je kaars een tunnel vormt. Moet je de kaars voor de eerste keer minimaal twee uur laten branden, zodat de was ongeveer tot de rand van het glas is gesmolten.

 

- Tijdens deze eerste twee uur moet de houten lont even inbranden en kan de vlam soms wat kleiner zijn. Dit is niet erg, de tweede keer zal de kaars groter branden.

 

- Let erop dat je, elke keer voordat je jouw kaars aansteekt, het verkoolde hout van de lont verwijdert. Dit kun je doen door het voorzichtig met je vinger af te breken en weg te gooien.

 

- Is je kaars op? Giet heet water in het glaasje. De was smelt en zal bovenop het water gaan drijven. Als alles is afgekoeld kan je de was er makkelijk afpakken en weggooien. Het glaasje was je daarna af met zeep en warm water. Upcyclen maar!

 

Mijn handgegoten kaarsen vind je in het menu, onder het kopje Home & Fragrance!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.