• Handgemaakt en duurzaam
  • Zacht voor je huid, beter voor onze planeet.
  • Vanaf €45,- gratis verzending binnen Nederland
Home » Blog » Doorzetten!

Doorzetten!

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 01:35

Twee jaar geleden stond mijn wereld totaal op z'n kop. Ik had net te horen gekregen dat ik mijn baan zou verliezen (dank corona) en moest gaan knokken tegen, in mijn ogen, onrecht dat me werd aangedaan. Niet makkelijk...

Daar sta je dan, om 8:45 uur met je ziel onder je arm. Ik moest per direct vertrekken, op non actief gesteld. Corona had mij na 13,5 jaar van m'n plekje gestoten. Dat was ff slikken, maar algauw kwam de vechtersmentaliteit in mij naar boven. (Dank mam, dat heb ik absoluut van jou!)

In mijn ogen gingen bepaalde zaken omtrent de afhandeling van mijn ontslag niet zoals het hoorde. Fast forward: Een half jaar later met advocaat, (bijna) rechtzaak en heel veel slapeloze nachten, zijn we er toch onderling uitgekomen. Op het nippertje, dat wel. De rechtzaak kon geannuleerd worden, en ieder ging z'n eigen ding weer doen. Boek dicht, en door!

 

Op de achtergrond was ik al bijna een jaar bezig om van Puur Zeep Natuurlijk een bedrijfje voor "erbij" te maken. Echter alleen als een uit de kluiten gewassen hobby. Maar ja, koos werkeloos had nu weinig zin om opnieuw voor een baas te gaan werken. De ideeën zaten al in de afrondende fase, dus zou ik niet gewoon de sprong wagen....?

 

"En dan ben je ineens ondernemer. Some scary shit"

 

Mijn lieve schoonzus attendeerde mij op de Ondernemersregeling van UWV, 30% uitkering inleveren en dan zonder sollicitatieplicht een half jaar WW krijgen, zodat je je bedrijf verder kan ontwikkelen. Super!!! Aangezien mijn plannen al zo concreet waren, en de website al zo goed als af, kreeg ik groen licht om het door te zetten. En dan ben je dus ineens ondernemer (😱). Some scary shit, als je totaal geen idee hebt waar je mee bezig bent.

 

Op Facebook kwam ik "De Startversneller" tegen, een project van Oost NL, Provincie Overijssel. Onder bepaalde voorwaarden kunnen startende ondernemers een voucher van €1000,- krijgen, te besteden aan business coaching. Bingo! Die gaan we aanvragen. Buiten het feit dat de coaching heel waardevol voor mij was, dank Rob, heb ik er ook echt een paar leuke contacten aan overgehouden.

 

4 januari 2021 mocht ik van UWV officieel de webshop openen. Mijn (ex) collega Sylvia, was om 7:00 's ochtends mijn 1e klant. Ik heb echt een rondedansje gedaan, zo blij met mijn 1e échte bestelling! Sinds dag 1 is Syl ook absoluut een van mijn grootste supporters. Syl je bent de beste! 😘😘

 

En dan.... wachten op de volgende? Facebook vrienden spammen met zeep onzin? (Sorry, er komt nog veel meer aan haha)

De 1e maanden ging het me echt voor de wind. Genoeg verkopen in de webshop, via via leuke zakelijke klanten gekregen. Dus geen reden tot klagen. En toen viel het compleet stil, mei en juni 1 of 2 orders. Oei.... geen goed gevoel. Stilzitten is geen optie, voor wie mij niet persoonlijk kent; als ik op volle kracht ga, dan GA ik ook echt. Niet te stoppen!

 

"Even een pas op de plaats"

 

Nieuwe producten in ontwikkelingsfase, nieuwe zakelijke klanten. Meer, meer, meer.....

En toen kwam het mannetje met de hamer eind vorig jaar. Na een paar zakelijke tegenslagen, zat Marie als een hoopje ellende op de bank. Geen energie meer, ook geen zin mee om dingen te maken. Mooie plannen waren in duigen gevallen, en een crowdfunding die gepland stond afgezegd. 

 

Hergroeperen, plannen herzien en vol goede moed de schouders er weer onder! Ondertussen heeft alles een plekje gekregen, en heb ik m'n vrolijke zelf weer gevonden. Gelukkig!

 

1,5 na de opening van Puur Zeep Natuurlijk heb ik ook eindelijk een productieruimte gevonden die aan mijn eisen voldoet. Vandaag een bezichtiging gehad, en als de verhuurder nog 2 puntjes verbeterd zet ik mijn handtekening onder een huurcontract!

 

Nieuwe ontwikkelingen, superspannend weer en ZO gaaf!!!

 

Wijsheid van Marie: doorzetten loont altijd. Als het 1e plan niet lukt, stapje terugnemen, herzien en door! Linksom of rechtsom, je komt wel bij je doel. Maar ga ervoor!

 

Liefs, Marieke

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Erni Kroondijk van Atten
een maand geleden

Je bent een topper doorzetter. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe ruimte, je hernieuwde energie en je plannen. Succes meid.👌🏻♥️

Hanneke
een maand geleden

Altijd al gedreven geweest erg mooi om te lezenden blijf vooral zo doorgaan!!!

Tony
een maand geleden

Lieve Marieke
Heel veel succes en van harte gefeliciteerd en ga zo door. Met vallen en weer opstaan kom je er zeker .